Σχεδιάζω τη δική μου σβούρα

Ένα μάθημα όπου οι μαθητές θα σχεδιάσουν και θα εκτυπώσουν τρισδιάστατα τη δικιά τους σβούρα ενώ στη συνέχεια θα διαγωνιστούν για το ποια από αυτές γυρίζει το μ
- διαθέσιμη στους συνδρομητές του PrintLab Classroom

βιβλιοθήκη μαθημάτωνΕγγραφείτε σήμερα

Περίληψη

Σε αυτό το μάθημα που αποτελείτε από δύο μέρη, οι μαθητές θα σχεδιάσουν και θα εκτυπώσουν τρισδιάστατα τη δικιά τους μοναδική σβούρα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα πειραματιστούν με μοντέλα επίδειξης και θα σκεφτούν το δικό τους σχεδιασμό και πώς μπορούν να βελτιώσουν το σχεδιο και την αισθητική των μοντέλων που έχουν δει. Στο κύριο μέρος του μαθήματος, οι μαθητές θα ακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό βίντεο για να σχεδιάσουν μια σβούρα. Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες που έμαθαν από το βίντεο θα συνεχίσουν σχεδιάζοντας τη δική τους μοναδική σβούρα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον διαγωνισμό σβούρας στο μάθημα 2!

Θεματικές περιοχές

Το μάθημα μπορεί να ενσωματωθεί στη μελέτη των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Πληροφορικής, της Τέχνης, του Σχεδιασμού και της Τεχνολογίας. Το υλικό του μαθήματος μπορεί να προσαρμοστεί για ηλικίες 7-16 ετών.

Με αυτό το πρότζεκτ οι μαθητές θα:

 • κατανοήσουν το νόμο της φυσικής που ορίζει ότι «Όταν στο σύστημα δεν δρα εξωτερική ροπή, τότε η συνολική στροφορµή του συστήµατος παραµένει σταθερή»

 • αναλύσουν και θα επεξεργαστούν μια υπάρχουσα σβούρα προκειμένου να προβληματιστούν και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να δημιουργήσουν μια βελτιωμένη έκδοση σβούρας

 • Χρησιμοποιήσουν το λογισμικό Tinkercad για να σχεδιάσουν μια σβούρα για 3D εκτύπωση

    • κατασκευάσουν μια σβούρα με τη χρήση ενός 3D εκτυπωτή

    • κρίνουν, αξιολογήσουν και δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους και τα έργα των άλλων

       Εμπνεύστε την επόμενη γενιά